Počela izborna tišina

U ponoć je počela predizborna tišina, koja traje sve do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju, 4.marta u 20 sati.

Tokom trajanja predizborne tišine zabranjeno je održavanje javnih skupova, objavljivanje procene izbornih rezultata, kao i sva izborna propaganda.

Na dan održavanja lokalnih izbora, u nedelju 4.marta od 7 do 20 sati dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati za predsednika opštine glasali, zatim informacije o odzivu birača, pozivi građanima kako i kada mogu da glasaju.

Pravila nalažu da je zabranjeno isticanje propagandnog materijala, simbola političkih partija na 50 metara od biračkog mesta, a ukoliko ih bude, birački odbor se raspušta, a glasanje ponavlja.

Na ovim lokalnim izborima građani će birati između osam opcija: „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Bor – Srpska napredna stranka- Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije”, “Pokret na novo doba – Zoran Petrović Petraš”, „Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor – Narodna stranka, Demokratska stranka, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju, Demokratska stranka Srbije, Socijaldemokratska stranka, Dragan Marković“,“Dosta je bilo i Dveri srpske – Da ovi odu, a da ne oni ne vrate”, “Glasam za omladinu – Vladimir Stojićević”, „Vlaška stranka ‘Most’ – Bor u srcu – Miki Janošević“,„Republikanska stranka – Republikanus Part – Dejan Milić“ i „Odgovorno i domaćinski za Bor – Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj – Ujedinjena seljačka stranka – Milija Miletić“.

Pravo da glasa ima 43.261 Boranin, koji će svoje građansko pravo iskoristiti na jednom od 47 biračkih mesta u opštini Bor.