Počela podela paketa borskim penzionerima

0
1854

Na teritoriji grada Bora danas je počela podela paketa jednokratne pomoći penzionerima čije su mesečne penzije manje od 30.000 dinara.

Grad Bor je kroz akciju “Briga o starima” obezbedio 7.500 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sanitanim sredstvima koji će biti podeljeni u narednim danima.

Voloneri Operativnog centra će najpre posetiti penzionere u borskim selima, a kada se završi podela u selima krenuće se sa distribucijom u gradu.

“Podela paketa se vrši na osnovu spiska koji je napravljen i klasifikovan po mesnim zajednicama i ulicama. Zamolio bih sve sugrađane da budu strpljivi ako ne dobiju paket prvog dana. Ukoliko paket ne stigne za četiri-pet dana pozivam ih da se jave kol-centru i svaki eventaulni problem će ubrzo biti rešen”, kazao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Gradonačelnik je apelovao na sve sugrađane da prilikom preuzimanja paketa poštuju sve
mere zaštite i naveo da će svi penzioneri koji ne budu zatečeni kod kuće zbog novonastale situacije biti obavešteni o svom sledovanju.

“Podsetio bih sugrađane da Centar za socijalni rad pomaže onima koji nisu obuhvaćeni akcijom “Briga o starima” i pozivam one koji su najugroženiji da se jave kako bi im se pomoglo”, kazao je Milikić.

Kako bi pomoć što pre stigla na adrese najstarijih sugrađana, u akciju se uključili borski privatnici koji su za ovu akciju ustupili svoja transportna vozila.

 

Značajnu pomoć akciji pružila je i firma “Energotehnika Južna Bačka” rođenog Boranina Dragoljuba Zbiljića koja je donirala 24 tona brašna.

“U vanrednoj situaciji u kojoj se našla naša država, pa i cela svetska populacija, smatrali smo našom obavezom, kao i obavezom svakog drugog privrednika, da pomognemo građanima naše zemlje kroz različite donacije. Ovim potezom smo želeli od srca da pomognemo građanima, da znaju da nisu sami  i pozivamo i sve ostale privrednike da, ukoliko do sada nisu, prate primer Južne Bačke i drugih kompanija. Moramo se držati zajedno i brinuti jedni od drugima”, poručili su iz ove kompanije.

“Ovo je jedan od pokazatelja da se Borani međusobno cene i poštuju i da rado priskaču u pomoć jedni drugima. Svi oni koje smo pozvali ovih dana su dali svoja vozila i sredstva da paketi budu što pre podeljeni. Nije kasno da se uključe i ostali koji žele da pomognu i pozvao sve velike kompanije koje posluju na teritoriji grada Bora da pokažu humanost i solidarnost”, rekao je Milikić

Borski penzioneri će između ostalog u paketima dobiti brašno, šećer, ulje, so, ulje, mleko, kao i toalet papir, sapun i sredstvo za čišćenje. Roba je u standardnoj fabričkoj ambalaži poznatih proizvođača.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime