Počela podela paketa borskim penzionerima

Na teritoriji grada Bora danas je počela podela paketa jednokratne pomoći penzionerima čije su mesečne penzije manje od 30.000 dinara.

Grad Bor je kroz akciju „Briga o starima“ obezbedio 7.500 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sanitanim sredstvima koji će biti podeljeni u narednim danima.

Voloneri Operativnog centra će najpre posetiti penzionere u borskim selima, a kada se završi podela u selima krenuće se sa distribucijom u gradu.

„Podela paketa se vrši na osnovu spiska koji je napravljen i klasifikovan po mesnim zajednicama i ulicama. Zamolio bih sve sugrađane da budu strpljivi ako ne dobiju paket prvog dana. Ukoliko paket ne stigne za četiri-pet dana pozivam ih da se jave kol-centru i svaki eventaulni problem će ubrzo biti rešen“, kazao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Gradonačelnik je apelovao na sve sugrađane da prilikom preuzimanja paketa poštuju sve
mere zaštite i naveo da će svi penzioneri koji ne budu zatečeni kod kuće zbog novonastale situacije biti obavešteni o svom sledovanju.

„Podsetio bih sugrađane da Centar za socijalni rad pomaže onima koji nisu obuhvaćeni akcijom „Briga o starima“ i pozivam one koji su najugroženiji da se jave kako bi im se pomoglo“, kazao je Milikić.

Kako bi pomoć što pre stigla na adrese najstarijih sugrađana, u akciju se uključili borski privatnici koji su za ovu akciju ustupili svoja transportna vozila.

 

Značajnu pomoć akciji pružila je i firma „Energotehnika Južna Bačka“ rođenog Boranina Dragoljuba Zbiljića koja je donirala 24 tona brašna.

„U vanrednoj situaciji u kojoj se našla naša država, pa i cela svetska populacija, smatrali smo našom obavezom, kao i obavezom svakog drugog privrednika, da pomognemo građanima naše zemlje kroz različite donacije. Ovim potezom smo želeli od srca da pomognemo građanima, da znaju da nisu sami  i pozivamo i sve ostale privrednike da, ukoliko do sada nisu, prate primer Južne Bačke i drugih kompanija. Moramo se držati zajedno i brinuti jedni od drugima“, poručili su iz ove kompanije.

„Ovo je jedan od pokazatelja da se Borani međusobno cene i poštuju i da rado priskaču u pomoć jedni drugima. Svi oni koje smo pozvali ovih dana su dali svoja vozila i sredstva da paketi budu što pre podeljeni. Nije kasno da se uključe i ostali koji žele da pomognu i pozvao sve velike kompanije koje posluju na teritoriji grada Bora da pokažu humanost i solidarnost“, rekao je Milikić

Borski penzioneri će između ostalog u paketima dobiti brašno, šećer, ulje, so, ulje, mleko, kao i toalet papir, sapun i sredstvo za čišćenje. Roba je u standardnoj fabričkoj ambalaži poznatih proizvođača.