Počela provera dokumentacije za invalidske penzije

1
52

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je po zahtevu Ministarstva rada, zapošljavanja i boračkih pitanja započet rad na reviziji invalidskih penzija.

Tanjug
Zlatibor Lončar / Foto: Tanjug

“Mišljenja smo da su revizije neophodne, jer postoje ozbiljne sumnje u regularnost”, rekao je Lončar za Danas.

Prema njegovim rečima, proverava se dokumentacija u vreme kad je bilo najviše odobrenih penzija.

“Za sada je to period u proteklih 10-15 godina. Ne mogu sa izvesnošću da kažem koliko će slučajeva biti provereno i koji će još period biti obuhvaćen, jer radimo po nalogu Ministarstva rada. Tek smo počeli i videćemo na kakve ćemo slučajeve nailaziti”, naveo je Lončar.

Kako je ranije izjavio ministar za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, revizija invalidskih penzija mora da se uradi, jer osobe sa invaliditetom koje zaslužuju pomoć države primaju manju ili nedovoljnu pomoć, zato što je dobija neko kome to suštinski nije potrebno.1 KOMENTAR

  1. Proveriće se i zašto su se i pod kojim uslovima su se rađali invalidski penzioneri samo da se ne bi proverilo kako su pljačkaši i lopovi stekli svoju imovinu, madatakvih ima i među invalidskim penzionerima, što pouzdano znam zato što je neko invalidsku penziju stekao pre mene sa mojom zdravstvenom dokumentacijom, zbog čega sam ja morao ponovo da dokazujem svoju invalidnost.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime