Počela sezona skijanja na Crnom vrhu

0
39

Na radost zaljubljenika u zimske sportove juče je na borskom Crnom vrhu otvorena sezona skijanja. Za sada radi samo stara, kraća, staza dok se otvaranje nove staze dužine 1500 metara očekuje uskoro. 

crni vrh bor skijanjeSunčano vreme bez vetra i magle dočekalo je nekoliko desetina skijaša iz Bora koji su odlučili da već prvog dana isprobaju stazu na Crnom vrhu kod Bora.

Prema rečima ljubitelja belih sportova, koji su i prethodnih godina skijali na ovoj planini, staza odavano nije bila bolje pripremljena. Široka je i dobro utabana, jedina zamerka je što na pojedinim tačkama nema dovoljno snega, ali su ona vidno obeležena što prethodnih godina nije bio slučaj.

Tabač koji je prošle godine Opština Bor dobila od preduzeća Skijališta Srbije brinuće i ove sezone o stazama na Crnom vrhu.

Za sada je u funkciji jedino stara staza od meteorološke stanice, do nezavršenog hotela “Jelen” dužine oko 800 metara dok će nova staza (1500 m) uskoro početi da radi.

Posetioce “planinske lepotice” nadomak Bora dočekala je i nova dvoseda žičara kapaciteta do 1200 skijaša na sat. Žičara vodi skijaše od spomenika crnovškim akcijašima do vrha planine gde počinju obe staze. U podnožiju žičare gradi se objekat u kojem će se moći izjamiti oprema, a najavljuje se i otvaranje kafića.

crni vrh bor zicara

Putovanje žičarom traje oko 9 minuta i uplanu je da ona prevozi turiste i u letnjem periodu.

Radno vreme skijališta na Crnom vrhu je svakog dana (sem u svučaju nepovoljnih vremenkih uslova) od 10 časova. Cena ski pas-a je 300 dinara i uključuje korišćenje nove žičare i sidra na staroj stazi.

Za skijaše iz Bora organizovan je autobus koji će polaziti od Doma kulture u 9 časova.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime