Počeli radovi na izgradnji vodovoda u reonu Prevalje u Zlotu

Radnici Javno komunalnog preduzeća „Vodovod” izvode radove na izgradnji vodovodne mreže u reonu Prevalje u Zlotu.

Nakon što su se stekli povoljni vremenski uslovi, i ove godine nastavlja se razvoj vodovodne infrastrukture u borskim selima. U toku su radovi u reonu Prevalje u zlotu, a prema rečima gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića, vrednost radova je 41 milion dinara, a sredstva su izdvojena iz budžeta grada Bora.

„Gradi se četiri kilometra vodovoda za otprilike 40 domaćinstava koja će biti pokrivena zdravom gradskom pijaćom vodom. Ubrzo se radi i Devesel u Zlotu, a tamošnja vrenost investicije je 56 miliona dinara. U pitanju je pet i po kilometara vodovodne mreže za oko 60 domaćinstava. Nastavljamo da razvijamo vodovodnu infratsrulkturu, da razvijamo naša sela, kao što razvijamo i grad. Zadatak je da već od naredne godine počnemo sa razvojem kanalizacione mreže u selima, uporedo sa projektom „Čista Srbija” koji će sprovoditi Vlada Republike Srbije i čija je vrednost 80 miliona evra”, kaže Milikić.

Direktor JKP „Vodovod”, Goran Pavić kaže da je, kao i svake godine, grad Bor obezbedio određena sredstva iz budžeta za izgradnju vodovodne mreže.

„U prilog nam idu vremenski uslovi da možemo da krenemo sa realizacijom prvog projekta izgradnje vodovodne mreže. Ovo je veliki iskorak što se tiče vodovoda, svake godine imamo više potrošača i samim tim i veći prihod. Mi smo tu da obezvedimo da građani imaju uredno vodosnabdevanje i u gradu i na selu”, ističe Pavić