Počelo asfaltiranje u borskim seoskim mesnim zajednicama

Danas je u Gornjanu započeto asfaltiranje stadiona za male sportove i puta na ulazu u selo čime je zvanično otpočeto sa asfaltiranjem seoskih mesnih zajednica.

Prema dogovoru sa meštanima sela Gornjane koji su, kako kaže gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, od grada Bora tražili da se uredi stadion, u toku je asfaltiranje stadiona u Gornjanu.

„Drago mi je što vidim ovoliki broj mladih ljudi koji se bave sportom. Zadatak grada Bora je da u dogovoru sa našim sugrađanima sprovodimo aktivnosti, kako u selima, tako i u gradu. Imamo veliki posao ove godine kada je u pitanju asfaltiranje puteva u selima. U naredna dva i po do tri meseca biće završeni poslovi o kojima se dogovorimo”, naglašava Milikić.

Od 15. jula, dodaje gradonačelnik, definitivno počinju aktivnosti u vezi sa izradom budžeta za 2023. godinu.

„Pre svega, počinjemo od sela Zlot gde ćemo imati narodne zborove i razgovarati sa našim meštanima o tome šta je to što je neophodno da se uradi u našim mesnim zajednicama, kako seoskim, tako i gradskim, kako bi se poboljšao kvalitet života naših sugrađana. To će biti osnov za izradu gradskog budžeta. Molim sve Borane koji žive i u gradu i u selu da se uključe u ovu aktivnost. Nakon obilaska seoskih mesnih zajednica, imaćemo sastanke sa meštanima gradskih mesnih zajednicama. Posle toga biće javnih fokus grupa na kojima ćemo razgovarati za preduzetnicima, udruženjima građana, sportskim i kulturnim udruženjima, ljudima iz javnih preduzeća, javnih ustanova, naučno-obrazovnih ustanova, svih pora društva kako bi dali svoje predloge o tome kako da se izradi budžet grada za 2023. godinu. Želimo da grad Bor stavimo u potpunosti u funkciju građana i ovo je način kako da to uradimo”, ističe Milikić.