Počeo sa radom info-centar grada Bora, u prvom danu više od 200 poziva

0
2571

Više od 200 građana pozvalo je novootvoreni gradski Call centar, a samo njih 19 je postavilo konkretna pitanja u vezi sa korona virusom.

Gradski Call centar (030/424192 i 060/2727059) otvoren je sa namerom da građanima Bora pomogne u vezi sa svim nedoumicama koje imaju u vezi sa korona virusom, ali i da im izađe u susret ukoliko je potrebno da se nekom od starijih sugrađana donesu lekovi ili neophodne životne namirnice.

 “Prvog dana zabeleženo je oko 200 poziva od kojih je 19 bilo konrektno u vezi sa korona virusom. Za šest je preko Operativnog centra pružena direktna pomoć”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora i dodao da je na a raspolaganju 350 volontera spremnih da u svakom trenutku pomoćnu Boranima i meštanima ovdašnjih sela.

Cilj Call centra je, pre svega, da svima pruži informacije i da pomogne starijim sugrađanima da dođu do hrane, lekova i drugih potrepština, ali su, istakao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, neki to i zloupotrebili.

“Bilo je pitanja da li rade banke, kako radi pošta do toga ko će da čuva decu, da li tast sme da dođe na kafu. Bilo je i osnovanih i neosnovanih pitanja, ali smo tu da i te ljude čujemo, ali osnov rada Call centra je pomoć našim sugrađanima i davanja informacija u oblasti fukcionisanja gradskih i javnih službi i mislim da bi na to trebalo da se fokusira svaki poziv Call centru”, dodao je gradonačelnik.

U ovom centru 24 časa dežura po jedan lekar, ali i određeni broj osoba koji su zaduženi za servisne informacije.  Za sada su otvorene dve linije, a slučaju potrebe, biće otvorena još neka.

“Bilo je pitanja i koliki je broj stranaca došao. Svi koji se jave moraju da ostave podatke kao što su ime i prezime, broj telefona, adresa, godište i opis problema zbog kojeg zove”, rekao je Milikić.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here