Od početka godine u Boru rođene tri bebe

0
5

Prva beba rođena u borskom porodilištu ove godine je dečak, a u prva tri dana 2018. godine na svet su došle još dve bebe, devojčica i dečak.

Na prvi porođaj ove godine u borskom porodilištu čekali su 26 sati.

Suada Ahmeti rodila je 2. januara u dva sata posle ponoći dečaka, njeno četvrto dete.

Porođaj je protekao bez problema, a beba i majka su dobro, potvrdio je Goran Golubović načelnik Odeljenja ginekologije u borskoj bolnici.

Do jutarnjih časova 3. januara u Boru su rođene ukupno tri bebe – dva dečaka i jedna devojčica.

Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić i član Opštinskog veća za socijalnu politiku Dobrica Đurić posetili su majke i bebe u borskom porodilištu.

“Opština Bor će prvorođenoj bebi i majci isplatiti 47.500 dinara, odnosno jednu prosečnu platu u republici, kao i sredstva predviđena za novorođenu decu”, izjavio je Milikić.

“Mere populacione politike koje Opštine Bor sprovodi dale su određene rezultate, pre svega zaustavljen je trend pada broja novorođene dece. Taj broj sada blago raste, a mere donete prošle godine u okviru kojih su su značajno povećana sredstva za rođene prvog do četvrtog deteta daće rezultate u narednim godinama. Majka za prvorođeno dete dobija 25.000 dinara, drugo 40.000, a za treće i četvrto po 70.000 dinara i to je jednokratna pomoć koja se isplaćuje u celosti”, istakao je Đurić.

Prošle godine u borskom porodilištu rođeno je ukupno 430 beba, od kojih 224 devojčica i 206 dečaka.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here