Počinje Borsko kulturno leto 2022.

Ustanova „Centar za kulturu grada Bora” tradicionalno organizuje Borsko kulturno leto počev od utorka, 2. avgusta, a Borani će u bogatom programu moći da uživaju do kraja meseca.

Kulturno-zabavni program odvijaće se utorkom, sredom i četvrtkom na platou Doma kulture sa početkom u 19 časova. Raznovrstan program prilagođen je svim generacijama. Međutim, kao i prethodnih godina, najviše pažnje posvećeno je najmlađima, jer su tokom čitavog meseca svaki utorak i četvrtak rezervisani za dečje pozorišne predstave.

U okviru tradicionalnog Međunarodnog festivala folklora „Zlatno kolo”, 17. avgusta biće održan koncert na kojem će grad Bor ugostiti kulturno-umetnička društva iz zemlje i inostranstva. Publici će se ovog leta predstaviti i polaznici likovne i etno radionice, ali i škole frule Centra za kulturu grada Bora.

Tradicionalna manifestacija Dani Brestovačke banje rezervisana je za 20. avgust, a Sabor igre u Slatini održaće se 29. ovog meseca.

Na samom kraju Borskog kulturnog leta, poslednjeg dana avgusta predstaviće se lokalna kulturno-umetnička društva „Aktiv žena penzionera Bor” i „Novo Selište”.