Počinje zagrevanje za Gitarijadu

0
25

Od večeras do 29. jula, na Trgu Oslobođenja u Zaječaru će biti održan još jedan WARM UP – prateći program 49. Gitarijade. WARM UP 2015 će, kao i prethodne godine, predstavljati pravo zagrevanje za veliki spektakl koji će na zaječarskoj Kraljevici biti održan od 29. jula do 1. avgusta.

49.gitarijada-logo

Svake večeri od 20 sati do ponoći, na centralnom gradskom trgu će se održavati koncerti i javna. Večeras će biti održan četvrti memorijalni koncert “Dragan Stepanović Stepa”, a nastupiće bend Rocktori sa prijateljima, čiji je Stepa bio bubnjar. Od 20:00 sati nastupa Ž DUR, od 20:30 – Momčilo Moša Radenković, a koncert Rocktora počinje u 21:00 sat.

U nedelju 26. jula, takođe od 20 sati, nastupa Memento, od 20:30 – Bele Najk čarape, 21:30 – ULIX, i od 21:30 – VIS Novi Dan.

Ponedeljak 27. jul, rezervisan je za nastup bendova: Persona Non Grata, od 20 sati, od 20:30 nastupa bend Good Ol’ Bastards, dok nastup benda School Bus počinje u 21 sat.

U utorak 28. jula u okviru WARM UP 2015, od 20 sati će nastupiti bend Bas i Stega, pobednici 46. Gitarijade, nakon njih će, od 22 sata, nastupiti Texas Flood, uz direktan prenos koncerta na Radio Beogradu 202.

Takodje večeras, u Bugarskoj će biti predstavljen program 49. Gitarijade. Promocija će biti organizovana u okviru šestog DJ Retro Festa, koji se održava u letnjoj bašti restorana Klasik (Telegraf) u Vidinu.Očekuje se veliko interesovanje, jer je od ove godine i bugarskim demo bendovima omogućeno da se Vidin je poslednja stanica ovogodišnjeg Gitarijada Promo toura, a osim u Bugarskoj, program 49. Gitarijade je ove godine promovisan i u Makedoniji, Hrvatskoj, Austriji i u nekoliko gradova širom Srbije.

Osim 14 demo bendova, koji će se takmičiti za laskavo priznanje pobednika 49. Gitarijade, u revijalnom delu ovogodišnjeg festivala, na ukupno 4 bine nastupiće i: Guano Apes, Therapy?, Laibach, Dubioza Kolektiv, Darko Rundek Cargo Trio, Gibboni & Vlatko Stefanovski, Kerber, Galija, Van Gog, Električni Orgazam, Generacija 5, Nikola Vranjković, Hard Time, Karizma, D Zoo, Dok7, Giga Groovy Going Group, Mr. Albino, Scarlet Notes, Mangrov, Dingospo Dali, Daniel Marques, Beltango Trio, Miroslav Tadić sa braćom Teofilović, Đura i mornari, Vrane kamene, Kora, Alisa, Diva Demolution (Australija), Er Goliam (Bugarska), Plutonia, New Deal, Madicine band, Sveti Gral, 8. Dan, Persona Non Grata.

Danas takođe počinje i 3D ART FEST, u okviru koga će 5 umetnika iz Bugarske i 5 umetnika iz Srbije narednih dana raditi na izradi likovnih dela u 3D formatu na javnim površinama u Zaječaru.

Od sutra (nedelja 26. jul) u Zaječaru počinje i Rock Akademija, organizovana za demo bendove koji su se plasirali u polufinale ovogodišnje Gitarijade.

Osim ovih, u vreme trajanja Gitarijade u Zaječaru će se održati još nekoliko paralelnih programa, poput:

GITARIJADA FREE ZONE, u okviru koga će biti organizovano nekoliko tribina i promocija knjiga, filmova, muzičkih albuma, izdavačkih kuća i drugih festivala u regionu.

GITARIJADA EXPO, u okviru koga će biti predstavljene kultura i tradicija Makedonije i Indonezije

GITARIJADA VISUAL, na kome će, pored već pomenutog 3D ART FESTIVALA, biti održan 10. Medjunarodni salon Rok fotografije i izložba ilustracija.

U okviru GUITAR ART STAGE-a, biće održano i nekoliko majstorskih radionica za akustičnu i električnu gitaru.

Sastavni deo 49. Gitarijade je i 19. MOTO SKUP, koji će biti održan od 31. jula do 1. avgusta i koji će okupiti na hiljade bajkera iz zemlje i regiona.

Za sve posetioce Gitarijade, tradicionalno je organizovan i besplatan smeštaj u ROCK KAMPU, uz jedan besplatan obrok dnevno.

Ulaz na sve programe 49. Gitarijade u Zaječaru i ove godine je BESPLATAN!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime