Podrška mladim borskim muzičkim talentima

0
82

Učenici Muzičke škole “Miodrag Vasiljević” u Boru spremaju se za učešće na mnogobrojnim muzičim smotrama i takmičenjima širom Srbije.

Realizacija plana i programa nastava u borskoj muzičkoj školi počela je na vreme, upisan je dovoljan broj učenika na sve odseke ove obrazovne ustanove. Klavir, violina, harmonika, klarinet su instrumenti na kojima mladi muzički talenti postižu značajne rezultate.

“Upisano je 60 prvaka ove godine. Imali smo učešća na regionalnim i međunarodnim takmičenjima u Nišu, Smederevskoj Palanci i Kragujevcu. Čak imamo i jedno drugo mesto na takmičenju violinista u Nišu. Nama je bitno da se deca promovišu i van ove zgrade. Učestvujemo uskoro na Festivalu muzičkih škola Srbije, sa ekipom naših učenika”, kaže Aleksandar Kokolanski, direktor ŠOMO “Miodrag Vasiljević” u Boru.

Kokolanski još dodaje da je značajna i dobra saradnja sa lokalnom samoupravom, bez čije podrške ne bi došlo ni do sanacije krova i ponovnog stavljanja u funkciju velike sale.

Muzičku školu u Boru trenutno pohađa 180 učenika.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here