Podržite Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ iz Bora na takmičenju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Bora ove godine učestvuje u ekološkom takmičenju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“.

Nastavnici i učenici ove borske škole su od recikliranog materijala napravili oazu kojom su oplemenili školsko dvorište.

„U dvorištu ispred škole imamo mali travnati deo koji je bio potpuno neuređen. Njegovim sređivanjem želeli smo da oplemenimo sredinu, naučimo decu da je čuvaju, šta je reciklaža, a ujedno i razvijamo ljubav prema životinjama. Ovom idejom smo želeli da napravimo reciklažni ZOO vrt. Ideja je krenula od zaposlenih, koji su se angažovali sa decom  u izradi životinja, a kasnije i u montaži postavke reciklažnog ZOO vrta“, poručuju iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Ukoliko želite da podržite ovu ekološku inicijativu pod nazivom „ZOO reciklaža“ to možete da uradite na adresi: https://neprljajnemasizgovor.rs/resenje/zoo-reciklaza . Najpre je potrebno da se na sajt registrujete (sam proces registracije je brz i jednostavan).

Glasanje traje do 8. juna u 12 sati, a školi koja prikupi najviše glasova publike i žirija pripašće nagrada od 5.000 evra.

Iz OŠ „Vuk Karadžić“ kažu da će, ako pobede, nagradu da potroše na adaptaciju prostorija za pripremni predškolski program, koji žele da otvore u sklopu matične škole.

„ZOO reciklaža“ je trenutna prvom mestu, a da bi do kraja takmičenja tako ostalo potrebna je vaša podrška.