Počele igre bez granica

Igre bez granica / igre na vodiSinoć su u Boru prvom polufinalnom večeri počele, licencirane, "Igre bez granica na vodi" na otvorenim bazenima SPC "Mladost". Timovi "Boking" i "Sport kafe" borili su se za ulazak u finale gde će dočekati pobednika večerašnjeg dela izmedju ekipa "Rock & Ice – Enter" i "Futura beach".

Loše osvetljeni bazeni, malo publike, borbeni timovi i pobeda ekipe "Boking" obeležili su prvo polufinalno veče ove manifestacije koja je svojevremeno bila jako popularna u ovom gradu. Osam atraktivnih plivačkih disciplina (u finalu svih deset) od takmičara je zahtevalo dobro snaleženje u vodi, a i na kopnu. Mešovite ekipe koje su morale da sadrže minimum 3 ženska i 4 muška člana i kapitena koji ne učesvuje u igrama podsetile su publiku na neka lepša vremena, kada su se u Boru stalno održavale zanimljive manifestacije.

Idejni autor igara na vodi i nosilac licence za njihovo održavanje, Jovan Kablinović, istakao je da je zadovoljan borskim bazenima i da su jedni od najlepših od 45 u Srbiji na kojima je bio. Kako Srbija još nema prava da učestvuje na zvaničnim evropskim igrama bez granica, potrudiće se da i za njih dobije licencu što će program učiniti mnogo zanimljivijim.

Organizatori su se potrudili da što bolje bolje organizuju ove igre i najavlju da će se uskoro održati i međugradska takmičenja. Intresovanje u celoj Srbiji postoji, očekujemo da će i u našem gradu, na velika vrata, vratiti ova interesantna manifestacija koja je ove godine sastavni deo "Borskog sportskog leta".

 
Igre bez granica / igre na vodi

Ekipa Boking – prvi finalista igara na vodi