Počeli pregovori oko RTB-a

0
21

RTB BorAgencija za privatizaciju Republike Srbije, obavestila je u ponedeljak (10.decembra) ponuđače o rangiranju ponuda na nedavno održanom tenderu za privatizaciju Rudarsko Topioničarskog Basena (RTB) "Bor". Ovim su se stekli uslovi da počnu pregovori sa prvorangiranom firmom "A-tek" oko uslovima prodaje.

Kupoprodajni ugovor između Vlade Republike Srbije (Agencije za privatizaciju) i vlasnika firme "A-tek", Mirka Kovača, bi trebalo da se zaključi u roku od 30 dana, od krajnjeg roka za obaveštavanje ponuđača o rezultatima tendera. Ali, Agencija ima pravo da ovaj period produži za dodatnih 30 dana.

Da podsetimo, austrijski konzorcijum firmi "Atek – Briksleg" ponudio je za imovinu RTB-a 466 miliona dolara i prvorangirani je na tenderu, dok je ruska kompanija "SMR" na drugom mestu sa ponudom od 370 miliona dolara.

Kompanija "Briksleg" jedna je od kompanija austrijske industrijske grupacije "Atek industriz AG", čiji je vlasnik Mirko Kovač.

"Briksleg" je jedini proizvodjač bakra u Austriji, ali takodje i evropski lider u preradi te rude. Ukupni prihodi metalne industrije kompanije "A-tek" u 2006. prešli su 506 miliona dolara.

RTB Bor

Vlasnik "Brikslega", bečki biznismen Kovač, bavio se različitim vrstama poslova, od trgovine, proizvodnje do suvlasništva u nekim austrijskim diskotekama. On je izjavio da kupovina borskog gigant za tu austrijsku kompaniju predstavlja "stratešku investiciju".

 

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here