Počelo prijavljivanje za besplatne akcije

https://bor030.net/galerija/albums/userpics/10095/thumb_SlikeBora-015.jpgVlada Srbije donela je uredbu kojom se utvrđuje postupak i način evidentiranja građana koji imaju pravo na upis besplatnih akcija i novčanu naknadu.

Kako je objasnio ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, poziv za prijavu oko četiri miliona punoletnih građana za sticanje prava na besplatne akcije biće objavljen 25. januara, a prijavljivanje će trajati od 28. januara do 31. jula ove godine. Samo lično pojavljivanje na jednom od 3.500 šaltera pošta u Srbiji, uz ličnu kartu i broj računa u nekoj od banaka, biće osnov za sticanje prava na dodelu besplatnih akcija i novčanu naknadu prodajom akcija iz Privatizacionog registra preduzeća koja su već privatizovana tenderom.
 
https://bor030.net/galerija/albums/userpics/10095/SlikeBora-005.jpg

Za one koji nemaju račun u banci Poštanska štedionica će račun otvarati besplatno, a Dinkić je najavio da će za ovaj posao dobiti nadoknadu od države.Ministar Dinkić je ukazao na to da juče usvojena uredba predviđa da građani koji su u inostranstvu ne moraju da se vraćaju u zemlju, već svoje prijave podnose u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.