Početna cena za RTB Bor 340 mil. $

RTB LogoBeograd / Bor – Tender za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) "Bor" biće objavljen 31. avgusta, a početna cena će biti 340 miliona dolara.


Početna cena je za oko 80 miliona dolara viša nego na prvom tenderu, dok će minimalne investicije biti 180 miliona dolara, što je tri puta više nego što je tada traženo, rekao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Dinkić u Boru na sastanku s predstavnicima poslovodstva i sindikata RTB-a.
On je, kako je saopštilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, istakao da će taj nivo investicija obezbediti izgradnju potpuno nove topionice u Boru i zaštitu životne sredine u skladu sa evropskim standardima.

RTB Dimnjak

Dinkić je rekao da će predložiti Vladi Srbije da se najveći deo prihoda koji država ostvari od naplate potraživanja u privatizaciji RTB "Bor", uloži u razvoj borskog okruga, a posebno u izgradnju modernih saobraćajnica koje će povezati Bor sa Beogradom i drugim važnim putnim pravcima.

Ta ulaganja su u cilju privlačenja novih velikih investitora u istočnu Srbiju, istakao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić.

(Beta / B92)