Pohod u nove pobede mladih košarkaša KK „Bor-RTB“

Nakon poraza od niškog „Konstantina“ u kvalifikacijama za Jedinstvenu ligu Srbije (JLS), kadeti i juniori Košarkaškog kluba „Bor-RTB“ okreću novi list u nadi da dostignu najviši plasman u istočnim međuregionalnim ligama i da se pokažu pred domaćom publikom u punom sjaju već od samog početka.

Juniori KK "Bor-RTB"
Foto: Tamara Bekan (Juniori KK „Bor-RTB“)

Pre nešto više od mesec dana, izabranici Dejana Aleksića su porazom od Nišlija izgubili svaku šansu da učestvuju u najjačem juniorskom prvenstvu Srbije. Hrabrom borbom, ali, ipak, uz veliki nedostatak igrača, pokazali su da mogu da se nadmeću sa velikim ekipama i da su ostalim timovima u istočnom regionu veliki rival.

Već sledećeg vikenda, odnosno nedelju dana kasnije, i kadeti borskog kluba doživeli su debakl od strane istog niškog kluba. Iako su ušli u kvalifikacije pobedivši KK „Mladost“ iz Zaječara, tim „Konstantina“ bio je za njih preveliki zalogaj.

Foto: Bojan Radivojević (Kadeti KK „Bor-RTB)

Odraz poraza borskih momaka u borbi za JLS jesu plasmani u međuregionalne lige. Njihove sezone počinju u petak, 19. oktobra, kada će kadeti ugostiti KK „Niš“ u 20:30 časova, odnosno u subotu, 20. oktobra kada će juniori dočekati niški KK „Fair Play“ od 20 časova u velikoj sali Sportskog centra Bor.

Inače, oba tima KK „Bor-RTB“ favoriti su u narednim mečevima, ali prostora za opuštanje nema, jer su rasporedi utakmica teški.

Očekivanja su velika, ali će sama igra na terenu pokazati da li su naši košarkaši dostojni prvih mesta na tabeli i plasmana na završne turnire.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Bor – Grad šampiona“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.