„Pokreni se za klimu“: U Boru održana akcija pošumljavanja

Na zelenoj površini kod Doma zdravlja u borskom naselju Metalug održana je akcija pošumljavanja u sklopu projekta „Pokreni se za klimu“ koji spovodi „Centar za razvoj neformalnog obrazovanja građana“ (CRNOG) u saradnji sa gradom Borom.

U sklopu akcije posađeno je stotinak negovanih sadnica mleča, gorskog javora, sorbusa, graba i javora starih četiri do pet godina starosti.

„Koliko je za Grad Bor važan projekat „Pokreni se za klimu“ i svi drugi projekti koji se tiču životne sredine pokazuje i to da su se ovoj akciji pošumljavanja odazvali gradski većnici i direktori javnih preduzeća, kao i volonteri iz nevladinog sektora da svi zajedno uradimo nešto dobro i lepo za našu sredinu. Grad Bor već od sledeće nedelje nastavlja sa ovakvim akcijama kroz sadnju cveća, kao i nove višegodišnjeg sadnice u ulici Moše Pijade“, istakao je Srećko Zdravković, član gradskog veća.

„Mi se borimo da ublažimo posledice klimatskih promena, koje su najveći izazov ovog veka. Već sada možemo da vidimo da su veliki požari, suše, poplave i sve nepogode mnogo učestalije. Ovakve akcije pomažu da se sve te negativne posledice ublaže“, izjavila je Tijana Ležaić, projektni menadžer CRNOG.

U realizaciji projekta, pored CRNOG učestvuju i fondacija Srpski zalog za svemir i Jedna stepen Srbije. Projekat su podržali Ministarstvo za zaštitu životne sredine i grad Bor.