Pokret “1 od 5 miliona” i Vlaška stranka postigli dogovor o saradnji

2
835

Pokret “1 od 5 miliona” i Vlaška stranka ozvaničili su danas dogovor o zajedničkoj borbi na poboljšanju položaja vlaške nacionalne manjine u istočnoj Srbiji, kao i na demokratizaciji cele zemlje.

Dogovor o saradnji ozvaničili su predstavnik Pokreta “1 od 5 miliona” Martin Bežinarević i predsednik Opštinskog odbora Vlaške stranke iz Majdanpeka Janko Nikolić.

Kako su istakli, fokus saradnje biće odbrana kulturne baštine Vlaha, kao i borba protiv nametanja rumunizacije i uništavanja Vlaha kao autohtone nacionalne manjine.

“Nijedna država ne može biti uspešna ukoliko svi njeni građani nisu istinski jednaki u pravima – kako pripadnici većinskog naroda, tako i pripadnici nacionalnih manjina. A aktuelni režim nam naša ljudska prava sve više oduzima. To je najvidljivije u istočnoj Srbiji koju su napravili ‘slepim crevom’ naše zemlje, gde nam oduzimaju pravo na rad, na čist vazduh, na zdravlje… sa očiglednom namerom da nas odatle proteraju pa da mogu da nastave da arče i prodaju našu zemlju za sitniš. Tome moramo i možemo stati na put, svi zajedno”, poručio je Bežinarević ovim povodom.2 KOMENTARA

  1. mi stanovnici istocne srbije nismo slepo crevo-nego slepo crevo slepog creva-bili vlasi ili ne sav narod od pozarevca do nisa treba da kaze dosta bre vise dokle samo beograd a dugove otplacujemo svi-istok srbije je istok i dokle vise sa tom otrcanom frazom jugoistocna srbija

  2. Sa strane skroz kratko gore ostavite duze.
    Ne mogu da se otmem utisku da ova dvojica gospodina sa slike imaju istog frizera.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime