Polaganjem venaca i svečanom akademijom u Boru obeležen 9. maj

Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope 9. maj u Boru je obeležen polaganjem venaca na spomen obeležje u centru grada i svečanom akademijom u organizaciji Rezervnih vojnih starešina Bor.

polaganje-venaca-dan-pobede-2016

Počast nastradalima odali su predstavnici opštine Bor, članovi Opštinskog veća, čelnici političkih partija, boračkih organizacija i građani minutom ćutanja i polaganjem venaca na mestu gde su tokom Drugog svetskog rata ubijani oni koji su se protivili fašižmu.

Aleksandar Orlović, član Opštinskog veća istakao je važnost obeležavanja današnjeg dana kao simbola pobede u Drugom svetskom ratu.

„Mi moramo da obeležavano današnji datum jer smo zemlja koja se borila i bori protiv fašižma i ideja fašižma. Takođe se moramo sećati žrtava ovog rata i nikada ih ne smemo zaboraviti“, između ostalog rekao je Orlović.

Javnosti se obratio i Momčilo Radisavljević Predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešnika koji je podsetio da se na teritoriji opštine Bor nalazilo 33 radna logora kroz koje je prošlo više od 40.000 ljudi. Zato je. prema njegovim rečima, 9. maj značajan za celu Evropu, Srbiju ali i opštinu Bor.