Policija realizuje projekat „Matura 2018“

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje u Srbiji, pa i u Boru projekat “Matura 2018”.

U pet borskih srednjih škola policijski službenici Policijske uprave Bor održali su maturantima predavanje kako bi im ukazali na štetnost konzumiranja alkohola i droga, ali i apelovali na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi njihove proslave protekle bezbedno.

Predavanja su održana i u srednjim školama u Kladovu, Negotinu i Majdanpeku.

Projekat “Matura 2018” realizuje se širom Srbije sa ciljem da se unapredi bezbednost učenika završnih razreda srednjih škola, ali i očuva povoljno stanje bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

“Policija je i prethodnih godina sprovela projekat „Matura“ koji je dao dobre rezultate. Za vreme i nakon maturskih večeri, na području koje pokriva Policijska uprava u Boru nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti”, navode u Policijskoj upravi Bor.

Policija će osim preventivnih aktivnosti, pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava i to u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.