Policijska uprava Bor apeluje na sugrađane da ne koriste pirotehnička sredstva i da poštuju saobraćajne propise, najavljena pojačana kontrola

Policijska uprava u Boru apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svom okruženju, kao i da poštuju saobraćne propise i ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaltivnih supstanci.

„Podsećamo roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija. Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima. Takođe, napominjemo da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova“, navodi se u apelu Policijske uprave Bor.

Ovlašćena službena lica u Boru aktivno će preduzeti sve mere i aktivnosti u skladu sa
zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a oni
koje zateknu da neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta.

Policijski službenici saobraćajne policije će tokom novogodišnjih i božićnih praznika vršiti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, te apeluju na vozače da poštuju saobraćajne propise i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.