Politici nije mesto na Gitarijadi

0
31

Organizacioni tim 47. Gitarijade javno se ogradio od iznetih političkih stavova voditelja i člana selecione komisije, Đorđa Davida tokom koncerta održanog prošle subote. 

gitarijada-47-zajecar

 

Iz organizacije smatraju da na manifestaciji koja postoji skoro pola veka nema mesta dnevnoj politici i iz toga razloga izdali su sledeće Saopštenje:

Javno se ograđujemo od iznošenja političkih stavova koje je voditelj programa izneo tokom najave nastupa grupe Alogija na Trgu oslobođenja u Zaječaru u subotu 01. juna 2013. godine.

Naime, koncert je organizovan povodom saopštenja odluke selekcione komisije o izabranim finalistima završnog programa 47. Gitarijade, kao deo promotivnih aktivnosti ove manifestacije. Izričito naglašavamo da voditelj nije imao nalog i ovlašćenje organizatora da se posetiocima programa obraća sa političkim porukama.

Manifestacija čije je trajanje ušlo u petu deceniju, predstavlja urbano, kulturno nasleđe Zaječara, Srbije i Jugoistočne Evrope, te nije primereno da se koristi za iznošenje političkih stavova.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime