Pomoć udruženja Borci za Bor za štićenice doma pri Manastiru Sveta Petka

Udruženje „Borci za Bor“ uručilo je juče humanitarnu pomoć Domskom odeljenju manastira Sveta Petka u Izvoru, kod Paraćina.

Foto: Borci za Bor

Prema rečima Dalibora Jovića iz udruženja „Borci za Bor“, humanitarna akcija je u potpunosti uspela i u rekornom roku nabavljeno je 179 paketa pelena za odrasle, koje su bile urgentno potrebne. Prikupljeni novčani prilog u iznosu od 50.000 dinara uplaćen je na račun manastira, a uručeni su i aparati za merenje pritiska i šećera u krvi.

Foto: Borci za Bor

„Naš apel je odjeknuo širom Srbije. Drago mi je da je dosta ljudi uzelo učešće i sami su odneli pelene u dom. Ispred doma sreli smo ljude iz kragujevačkog udruženja koji su čuli da je manastir u problemu baš preko naše stranice te se odazvali apelu i doneli su dosta paketa pelena. Mi smo odneli 179 paketa pelena i 50.000 dinara. Hvala svima. Zajedno smo jači“, kazao je Jović.

Foto: Borci za Bor

Domsko odeljenje za smeštaj odraslih i starijih sa intelektualnim teškoćama i teškoćama u komunikaciji „Izvor“ ima 86 štićenica, od kojih je 46 nepokretno o njima se staraju monahinje Manastira Sveta Petka.