Poplave u Šarbanovcu! Timok ugrozio nekoliko domaćinstava

0
48

Usled obilne kiše, koja u Borskoj opštini, pada goto nedelju dana, reka Crni Timok izlila se kod Šarbanovca i ugrozila porodične kuće Adamovića i Mađarevića. Na teren su izašli pripadnici Sektora za vanredne situacije koji uz pomoć mehanizacije JKP “3. oktobar” rade na suzbijanju vodene stihije.

poplava-timok


Prema rečima Dragana Krstića, komandira vatrogasno-spasilačke jedinice u Boru, reka Crni Timok je oko 17 časova porasla oko 40 santimetra, dok je u poslednja dva sata narasla dodatnih 15 cm.

Na lice mesta izašli su i članovi štaba za vanredne situacije, Dalibor Orsovanović i Žika Golubović, koji su se upoznali sa situacijom. Golubović je istakao da je u ovakvim teškim okolnistima svaka pomoć neophodna i apelovao na meštane ugrožene mesne zajednice da se priključe odbrani od vodene stihije.

Na ugroženim lokacijama angažovane su jedinice Sektora za vanredne situacije i mehanizacija JKP “3. Oktobar”.

I pored toga što vremenska prognoza ne uliva ohrabrenje, jer padavine neće prestati ni u narednim danima,  a topljenje snega u višim mestima može dovesti do većeg poplavnog talasa, za sada nema potrebe za evakuacijom ugroženog stanovništva. Nadležne službe će ipak danonoćno pratiti situaciju i sprovesti sve neophodne mere kako bi životi i imovina bili sačuvani.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime