Poraz borskih rukometašica od Železničara

Rukometašice Ženskog juniorskog rukometnog kluba „Bor RTB“ poražene su u Inđiji od ekipe „Železničara“ rezultatom 29:19 (14:12) u drugom kolu Super lige Srbije.

Domaće igračice su dobro su ušle u meč, ređale gol za golom i već u devetom minutu napravile solidnu rezultatsku prednost od pet golova (6:1). Tada borske rukometašice počinju da igraju angažovanije u odbrani i sigurnije u napadu i u 22. minutu stižu do izjednačenja (9:9). Do kraja poluvremena se igralo ujednačeno, a ekipa „Železničara“ je uspela da na odmor ode sa dva gola prednosti (14:12).

U drugom delu utakmice do prvog gola u 33. minutu stiže ekipa Bora (14:12), posle čega domaći sastav polako preuzima kontrolu nad rezultatom. Borske rukometašice su u meču bile do 47. minuta i rezultata (22:18), a u poslednjih 13. minuta utakmice na terenu je praktično postojao samo tim iz Inđije.

Poenterski učinak igračice iz „grada bakra“ su gotovo ravnomerno podelile. Sa četiri postignuta gola za nijansu se istakla Marina Glišanović.

U ekipi „Železničara“ najefikasnija je bila Aleksandra Bakša sa osam pogodaka. Zorana Čavrić je dala šest, a Jovana Avramović pet golova.

ŽJRK “Bor RTB”: Anja Lilić (1), Jelena Bogdanović (2), Jana Stanković (2), Jelena Tasov, Iva Petrović, Tamara Simović (k) (7), Mina Petrović (1), Isidora Sujić (2), Tijana Ilić, Marina Glišanović (4), Ana Marković (2), Teodora Ristić, Jovana Sofkoska (2), Jovana Nikolić (1).

Borske rukometašice se sledeće subote u trećem kolu sastaju sa ekipom Radničkog iz Kragujevca.