Poraz košarkašica u II kolu I B Ženske lige

kosarkasiceBorske košarkašice su u II kolu I B Ženske lige izgubile, na domaćem terenu,  od ekipe KK "Jugobanat" iz Banatskih Karlovaca rezultatom 53:95 (19:22, 14:23, 14:27, 06:23). Ovo je bila prva utakmica Borskih košarkašica pred svojom publikom u višem rangu.

Borske košarkašice su u II kolu I B Ženske lige izgubile, na domaćem terenu,  od ekipe KK "Jugobanat" iz Banatskih Karlovaca rezultatom 53:95 (19:22, 14:23, 14:27, 06:23). Ovo je bila prva utakmica Borskih košarkašica pred svojom publikom u višem rangu.

 

kosarkasice

 

 

Boranke su dugo čekale ovu utakmicu i prvi pravi debi pred svojim navijačima. Međutim, neiskustvo, mladost i prevelika želja za pobedom naših košarkašica došle su do izražaja i one nisu podnele toliki pritisak. Veoma iskusne gošće iz Banatskih Karlovaca znale su da kazne svaku grešku naših košarkašica. Koliko je iskusna i starija ekipa gošći govori i podatak da u njihovoj ekipi zajedno igraju majka i njene dve kćerke! Boranke su se dobro držale i parirale samo u prvoj četvrtini i onda je usledio neshvatljiv pad u igri naših košarkašica. Veoma lake situacije nisu rešavane, otvoreni šutevi nisu realizovani a sa druge strane gošće su kontra napadima uvećavale svoju prednost. Po svemu viđenom, ovo nije realan odnos snaga i Boranke mogu i moraju mnogo bolje. 

 

Sledeću utakmicu Boranke igraju u Čačku, protiv ekipe ŽKK "Gradac" koja takođe ima dva poraza iz prva dva kola tako da je već ova utakmica prva prilika za pobedu.Utakmica se igra u subotu, 18.10. u Sali Prehrambene škole sa pošetkom u 16,00.