Poraz košarkašica u Beočinu

Košarkašice Ženskog košarkaškog kluba „Bor“ poražene su u subotu od ŽKK „Beočin“ iz Beočina rezultatom 98:50 (22:09, 31:11, 26:11, 19:19) u okviru 21. kola Prve ženske lige Srbije.

Borske košarkašice doživele su poraz na prošlonedeljnom gostovanju i time prekinule seriju od 3 uzastopne pobede. Ekipa iz Beočina je kao domaćin pružila izvanrednu igru i na kraju sasvim zasluženo slavila.

Naše igračice loše su otvorile meč, pa su nakon prvih deset minuta već bile u deficitu od -13 poena. Do poluvremena Boranke nisu uspele da pronađu recept za sjajnu igru rivalki, te su na pauzu otišle sa velikim zaostatkom od -33 poena. Ni u nastavku meča ništa se nije promenilo, jer su košarkašice Beočina sve vreme kontrolisale tok igre.

Fenomenalnu individulanu partiju za borsku ekipu pružila je Vida E. sa 23 poena i 20 skokova, koja je ujedno bila i jedina dvocifrena u gostujućem sastavu.

Kod domaće ekipe čak 5 igračica bilo je dvocifreno, a istakle su se: Matović I. sa 22 poena,  Adamović J. sa 20 i Dunđerski S. sa 18 poena.

Nakon ovog kola borske košarkašice zauzimaju 8. mesto na tabeli sa 9 pobeda i 12 poraza, dok se ŽKK „Beočin“ nalazi na 7. poziciji sa skorom 10/11.

U narednom Boranke će ugostiti ekipu iz Šapca.