Poskupeo gradski prevoz u Boru, cena taksi prevoza ostala ista

Borane koji su ovih dana ušli u autobuse gradskog prevoza dočekalo je neprijatno iznenađenje. Naime, cena karte gradskog prevoza uvećana je ovog meseca za 10 dinara, tj. sa dosadašnjih 30 na 40 dinara.

Gradski autobus

Cena gradskog prevoza u Boru nije menjana već tri godine. Odlukom odbornika SO Bor, dosadašnja cena gradskog prevoza u zonama I, II i III sa 30 dinara povećana je na 40 dinara.

U ostalim gradskim zonama, u zavisnosti od kilometraže, nova cena prevoza se kreće od 40 do 160 dinara, a cene mesečnih karata od 1.200 do 5.000 dinara. Mesečna karta za srednjoškolce, za bilo koju zonu, iznosi 1.200 dinara.

Pravo na besplatan prevoz imaju učenici osnovnih škola, zaposleni u osnovnom i srednjem obrazovanju, osobe starije od 70 godina čija su mesečna primanja niža od minimalne zarade, slepi i oboleli od multipleskleroze i cerebralne paralize, ratni i mirodopski vojni invalida, kao i civilni invalidi rata i lica ometena u razvoju.

Za razliku od gradskog prevoza, cena linijskog taksi prevoza za sada ostaje nepromenjena, a ovim povećanjem razlika između vožnje taksijem i autobusom smanjena je na samo deset dinara.