Poskupljuje pretplata za RTS?

2
2252

Vlada Srbije predložila je da od 1. januara 2021. pretplata za RTS i RTV bude povećana sa sadašnjih 255 na 299 dinara.

Po navodima Novosti, Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uredjivanju načina naplate takse za Javni medijski servis ušao je u skupštinsku proceduru 27. novembra a taksa će i dalje biti naplaćivana kroz objedinjeni račun za utrošenu električnu energiju kroz račun EPS.

Tim predlogom zakona predvidjeno je da se do 31. decembra naredne godine RTS i RTV delimično finansiraju preko pretplate a delimično iz republičkog budžeta.

Uz podsećanje da se desetine hiljada starih dugovanja gradjana koje su sudovi prosledili na naplatu javnim izvršiteljima, odnosi na neplaćenu TV pretplatu, Novosti su prenele da ukupna potraživanja Javnog medijskog servisa iznose oko 448 miliona evra.

(Beta)2 KOMENTARA

  1. Vucic nagovarao ljude da ne placaju tv pretplatu kada je bio radikal,sada ce da tuzi te ljude sto nisu placali. To samo u Srbiji ima

  2. A imas za cigarete svaki dan , imas za gorivo da se vozas dokon do kladionice gde prsnes dva tri tiketa po sto dinara….
    A nemas za nas javni domaci srpski najbolji servis za informisanje…
    Pa sta bi ti da ne znas kakvo ce biti sutra vreme , da nema slagalice , reprize boljeg zivota selo gori a baba se ceska ,48 sati svadba i otpisani.
    E eee ee.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime