Pošta i prodavnice u Boru skratile radno vreme

Na teritoriji cele Srbije je uvedeno vanredno stanje, a, u skladu sa tim, izmenjeno je i radno vreme prodavnica, ugostiteljskih i drugih objekata.

Od danas od 10 sati apsolutno zabranjen izlazak licima starijim od 65 godina u urbanim sredinama, a u seoskim sredinama – zabranjen je izlazak licima starijim od 70 godina.

Večaras od 20 časova do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, a to znači da niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ objavilo je na svom sajtu da će u poštama koje su do sada radile tokom celog dana, radno vreme organizovati u periodu od 10 do 17 časova radnim danima, a subotom od 10 do 14 časova.

Kako se dodaje, u manjim poštama u kojima je rad bio organizovan u jednoj smeni, radno vreme se neće menjati, a to se, kako je pojašnjeno, odnosi na pošte u kojima je organizovan rad samo šalterske službe.

Veliki trgovinski lanci i male prodavnice, takođe su korigovale radno vreme u skladu sa Odlukom Vlade Repulike Srbije o ograničavanju kretanja.

Radno vreme marketa “Lidl” biće od 8 do 18 časova svakog dana.

Kompanija “Tekijanka” saopštila je da će radno vreme njihovih marketa u Boru biti do 18 časova.

“Idea” market u Boru, dok budu na snazi mere Vlade, raditi od 7 do 18 časova svakog dana.