Postani kum ili kuma!

Borski zoološki vrt bogatiji je za dve nove vrste, odnosno pet novih stanara. U pitanju su crveni kengur i porodica Merkata. Novi stanari su donacija Beogradskog zoološkog vrta.

zoo-vrt-bor-ulaz

Posetioci borskog zoološkog vrta od ove nedelje imaju priliku da, pored starih životinjskih vrsta, upoznaju i dve nove – kengura i porodicu Merkata, koje su donacija Beogradskog zoološkog vrta. Ove životinje smeštene su nedaleko od ulaza u zoo vrt, i kako kažu nadležni, vrlo brzo su se adaptirale na okolinu. Međutim, novi stanari još uvek nemaju imena, pa će kao i prethodnih godina, biti organizovan konkurs za dodelu imena novim stanovnicima borskog zoo vrta.

zoovrt-nove vrste-merkat

Kao što već tradicija nalaže, imena našim novim stanovnicima daće najmlađi posetioci koji će prilikom posete svoje predloge ostavljati na kapiji zoo vrta. Pravo na konkurs za dodelu imena životinjama imaju sva deca uzrasta do 12 godina. Konkurs će trajati do 5. oktobra, a nakon toga uslediće svečano izvlačenje imena i dodela nagrada za buduće kumove, najavila je Mirjana Marić, v.d. direktora borskog „Zoološkog vrta“.

zoovrt-nove vrste-kengur

Direktorka kaže da su i više nego zadovoljni ovogodišnjom posetom, a nadaju se da će se taj trend zadržati i naredne sezone. Borski zoo vrt želi da prikaže što više različitih vrsta, pa stalno radi na tome da dovede nove stanovnike. Zoološki vrt radi 365 dana u godini, tako da će kada usledi hladnije vreme, neke životinje biti prebačene u zimovnik i biće dostupne posetiocima kroz staklenu galeriju.