Potpisana 32 ugovora u okviru programa stručne prakse

Iz gradskog budžeta opredeljeno je pet miliona dinara za 32 osobe koje će u narednih šest meseci pohađati stručnu praksu u preduzećima javnog sektora u Boru.

Program stručne prakse predviđen je Lokalnim akcionim planom zapošljavanja i obuhvatio je 32 mlade osobe koje će narednih meseci steći prva radna iskustva.

„Diplomirao sam na Pravnom fakultetu pre skoro godinu dana i u kontinuitetu tražim posao u struci. Nedavno sam čuo za program stručne prakse i prijavio sam se. Drago mi je da sam primljen jer će mi to najviše značiti u sticanju prvih iskustava u oblasti imovinsko pravnih odnosa. Raspoređen sam u Odeljenju za urbanizam, u Gradskoj upravi u Boru, i za sada sam veoma zadovoljan celokupnim programom. Uz sebe imam starije i iskusnije kolege koje me uvode u posao“, rekao je Nikola Pešić iz Bora.

Nikola Pešić

Prva radna iskustva u Turističoj organizaciji u Boru steći će i Ana Maksimović, turistički tehničar.

„Diplomirala sam za turističkog tehničara pre dve godine i jako sam zadovoljna što ću prva radna iskustva steći upravo u mojoj struci. Jako se radujem saradnji sa ljudima koji rade u Turističkoj organizaciji u Boru jer ću imati stručne ljude koji će mi preneti znanje i umeće u oblasti turizma“, istakla je Ana Maksimović iz Bora.

Ana Maksimović

Bor je jedan od retkih gradova u Srbiji koji iz godine u godinu nastavlja sa realizacijom ovog programa stručne prakse.

„Osim što iz budžeta grada izdvajamo sredstva za kapitalni razvoj, posvećeni smo i opredeljivanju sredstava za zapošljavanje mladih ljudi. Tim povodom, za ovaj program smo izdovjili pet miliona dinara, i neobično mi je drago što će ovi mladi ljudi imati priliku da u narednih šest meseci steknu prva radna iskustva“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, prilikom uručenja ugovora o realizaciji stručne prakse.

Aleksandar Milikić

Visina naknade za poslaznike ovog programa je između 20.000 i 25.000 dinara, u zavisnosti od stručne spreme. Od 32 polaznika programa, 23 je sa srednjom spremom, dve osobe imaju visoki strukovni nivo kvalifikacija, dok je sedam osoba sa visokim obrazovanjem.

Polaznici programa stručne prakse prva radna iskustva steći će u preduzećima javnog sektora u Boru, i to u Turističkoj organizaciji dve osobe, u Predškolskoj ustanovi Bambi tri, u Centru za socijalni rad dve, dvoje polaznika će praksu steći u Toplani, četiri u Stambenom preduzeću, šest u Komunalnom preduzeću 3. oktobar, dok će 13 osoba praksu realizovati u odeljenjima Gradske uprave u Boru.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Mladi o mladima”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.