Potraga za Dankom: Helikopteri nadleću teren oko kuće

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora, nastavlja se peti dan. Danas su iznad kuće i šireg područja viđeni helikopteri.

Policijske patrole i dalje obezbeđuju dvorište iz kojeg je devojčica nestala. Posle četiri dana potrage, i dalje nema nikakvog traga u vezi sa nestalom devojčicom.

Prethodnih dana pretraženo je 10 kvadratnih kilometara oko kuće ispred koje je devojčica nestala, u pretrazi učestvuje više od 500 policajaca i spasilaca i dobrovoljci, a pretražen je i kanal ispod kuće koji vodi do Bora.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su tunel, podzemne kanale i šahtove.

Operativna istraga se nastavlja.

 

Mediji su preneli da je otac nestale devojčice prošao je poligrafsko testiranje, a majka devojčice ne može da bude ispitana na poligrafu jer je trudna.

Juče, četvrtog dana potrage, na terenu su bila i dva specijalistička tima za spasavanje, koji su detaljno pretražili teren oko kuće gde je poslednji put viđena dvogodišnja devojčica.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 časova, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

(Tanjug / Bor030)