Povodom Dana rudara kompanija Srbija Ziđin Koper uručila Šistekove nagrade

Nagradu „Inženjer Šistek“ koja se dodeljuje za doprinos u razvoju kompanije, i to od 1968. godine, ove godine dobili su Nebojša Bućan, Ivica Đorđević, Dragan Ilić, Dejan Antić, Zoran Lojanica i Saša Milanov.

Povodom praznika svih koji u Srbiji hrabro i požrtvovano zarađuju „hleb sa sedam kora“, a koji se ove godine proslavlja u više od 200 aktivnih rudnika u zemlji, Dan rudara Srbije obeležen je i u kompaniji Srbija Ziđin Koper. U klubu Ziđin, u Brestovačkoj Banji, organizovan je prijem za delegacije visokih zvaničnika, poslovne partnere i prijatelje kompanije i predstavnike društveno-političkog života Timočke Krajine.

Obraćajući se prisutnima, zamenik generalnog direktora kompanije Srbija Ziđin Koper, Džejson Džang, rekao je da je rudarski poziv vredan dubokog poštovanja. Prema njegovim rečima, već su uveliko vidljivi rezultati zalaganja zaposlenih u kompaniji, i to u svim oblastima, rudarskim, metalurškim, ali i u oblasti zaštite životne sredine. Džang je uputio veliku zahvalnosti borskim rudarima, kako bivšim, tako i sadašnjim i poručio im da su svi oni ponos i slava kompanije.

Nagrađeni ovogodišnji „Šistekovci“ pridružili su se plejadi 374 radnika koji su prethodnih decenija primili ovu nagradu. U ime nagrađenih, reči zahvalnosti uputio je Nebojša Bućan.

U ime svih ovogodišnjih dobitnika želim da se zahvalim i da istaknem da ovo treba biti podstrek svima koji započinju svoju karijeru u borskom rudniku, i koji imaju još puno godina da rade. Zahvaljujem se kompaniji koja je prepoznala naše izuzetno zalaganje. Takođe, posebnu zahvalnost dugujem svojim saradnicima bez kojih svi radni zadaci ne bi bili realizovani, tako da je ovo nagrada za sve nas koji smo zaposleni u kompaniji“, poručio je Nebojša Bućan.

Čestitke dobitnicima Šistekove nagrade, kao i svim rudarima, uputio je i pomoćnik ministra privrede, Dragan Ugrčić. On je naglasio da je i sam učestvovao u privatizaciji borskog rudnika, kao i da je zadovoljan kako kompanija Srbija Ziđin Koper funkcioniše.

Između dva rudarska praznika u zasluženu penziju otišlo je 378 radnika kompanije Srbija Ziđin Koper: 139 iz RBB-a, 59 iz RBM-a, 150 iz TIR-a, jedan iz ogranka EMO i 29 iz Matičnog preduzeća. Oni će, uz redovnu otpremninu, dobiti i novčanu nagradu kompanije u iznosu 20.000 dinara.