Povodom Dana turizma besplatan ulaz u Lazarevu pećinu i Zoo vrt Bor

Turistička organizacija Bor obeležava 27. septembar, Svetski dan turizma brojnim aktivnostima, a ovim povodom će u ponedeljak i utorak 27. i 28. septembra ulaz u Lazarevu pećinu i Zoološki vrt Bor biti besplatan za sve posetioce.

Obeležavanje Svetskog dana turizma u Boru počelo je u petak, 24. septembra prodajno-izložbenim bazarom na platou Doma kulture u okviru koga je 15 izlagača predstavilo suvenire, rukotvorine i proizvoda starih i tradicionalnih zanata.

U ponedeljak 27. septembra biće organizovan obilazak lokaliteta „Lazareva pećina“, a sa procesom rada turističkog vodiča upoznaće se učenici turističkog smera Ekonomsko-trgovinske škole iz Bora. Među posetiocima naćiće se i učenici nižih razreda Osnovne škole „Petar Radovanović“ iz Zlota koji će se upoznati sa prirodnim atrakcijama koje se nalaze u njihovom okruženju.

Turistička organizacija Bor će u skladu sa inicijativom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koje organizuje veliku aktivaciju na prostoru cele Srbije povodom proslave Svetskog dana turizma, omogućiti besplatan obilazak Lazareve pećine za sve građane 27. i 28. septembra u vremenu od 9 do 16 časova.

Ovim povodom će biti otvorena i brdsko-biciklistička staza u na području Lazarevog kanjona.

Inicijativu Ministarstva podržao je i Zoo vrt Bor pa se poseta ovoj jedinstvenoj turističkoj atrakciji u istočnoj Srbiji neće naplaćivati u ponedeljak i utorak.