Povodom Međunarodnog praznika rada Ziđin organizovao akciju uređenja radnog prostora

Pod sloganom „Uređenjem ekološkog poretka metodom 5S izgradićemo zelene rudnike“ menadžment Serbia Zijin Copper organizovao je uoči Međunarodnog praznika rada akciju uređenja radnog prostora u svim rudnicima, pogonima i fabrikama.

 

Metoda „5S“ podrazumeva sistematsko uređenje radnog prostora, sa planom održivosti.

U Majdanpeku je, na brdu Koma iznad grada, rukovodstvo tamošnjeg rudnika upravljalo akcijom sadnje crnog bora. Na kosinama ovog brda, koje su desetak dana ranije „tretirane“ hidrosetvom, kinesko-srpski menadžment Rudnika bakra Majdanpek i zaposleni su u jednom danu posadili oko tri hiljade sadnica četinara.

U Boru je, u isto vreme, kod nove flotacije u Velikom Krivelju realizovana hidrosetva, a uređivana je i okolina starog pogona za pripremu mineralnih sirovina. Floteri i ostali zaposleni u kriveljskoj flotaciji zasukli su rukave i dali sve od sebe da radnu sredinu učine lepšom i čistijom.

„Svakog proleća uoči prvomajskih praznika iniciramo akciju uređenja radnog prostora, pa je tako i ove godine. Pored proizvodnje, borimo se i sa nasleđenim ekološkim problemima i nastojimo da ih što pre rešimo. Stav kompanije je da o ekologiji treba svi da brinemo, pa smo zbog toga svi i uključeni u akcije uređenja radne sredine“, kaže rukovodilac kriveljske flotacije Darko Milićević.

Uz poštovanje principa „mesto za sve i sve na svom mestu“ akcija uređenja radne okoline realizovana je i u rudniku „Novo Cerovo“.