Povodom Svetskog dana zaštite životinja u utorak, 4. oktobra edukativna predstava u borskom Zoo vrtu

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životinja, učenici Osnovne škole „Dušan Radović” će u utorak, 4. oktobra od 10 časova izvesti edukativnu predstavu u borskom Zoološkom vrtu.

Zoološki vrt u Boru je u saradnji sa Osnovnom školom „Dušan Radović” uspostavio tradiciju organizovanja manifestacije povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životinja.

Od 2013. godine učenici starijih razreda ove škole su svake godine uzimali ulogu vodiča u zoološkom vrtu i držali predavanja svojim drugarima iz nižih razreda. Budući da se ove godine održava jubilarna deseta manifestacija, organizatori su želeli da ovaj dan obeleže na nešto drugačiji način.

„Odlučili smo da ove godine, a povodom prvog jubileja za sve posetioce pripremimo edukativnu predstavu u saradnji sa nastavnicom biologije Natašom Ranđelović. A pošto imamo i izuzetno literarno nadarenu decu, svako ko bude došao u utorak u Zoološki vrt u Boru moći će da čuje priče i pesme o životinjama koje su napisali učenici OŠ „Dušan Radović” uz pomoć nastavnice srpskog jezika Sanje Tomić”, kaže PR Zoološkog vrta u Boru, Slađana Savić.

Edukativna predstava u izvođenju učenika OŠ „Dušan Radović” održaće se u borskom Zoološkom vrtu u utorak, 4. oktobra od 10 časova.

Cena ulaznice je simboličnih 100 dinara, a organizatori pozivaju sve zainteresovane građane Bora da pogledaju predstavu i čuju šta su to borski osnovci pisali o životinjama.