Povređena dva radnika u rudniku “Čukaru Peki”

Dvojica radnika podizvođačke kineske firme“JCHX“, koja obavlja poslove na projektu otvaranja rudnika „Čukaru Peki“ kod Bora, povređena su jutros pred kraj treće smene, saznaje veb sajt istmedia.rs.

Kako saznaje ovaj sajt, povređeni su srpki državljani, miner, koji je zadobio prelom noge, i pomoćnik rudara iz Bora kome je povređena kičma.

Nesreća se dogodila uoči miniranja niskopa budućeg rudnika, tako što je iz određenih cevi pod pritiskom istisnuto kamenje koje je povredilo radnike, rekao je izvor istmedia.rs.

Na lice mesta došla je ekipa Hitne pomoći, a povređene radnike iznele su kolege. Došla je i rudarska inspekcija koja treba da utvrdi uzroke nesreće.

O težini povrede rudara novinari nisu mogli da dobiju informaciju u trijaži borske bolnice, jer je rečeno da niko nema ovlašćenja za to osim direktora, koji je bio nedostupan.

Ovaj portal saznaje da Boranin koji je povređen nije smeo u to vreme da bude u rudniku, pa istraga treba da utvrdi ko mu je naložio da se spusti na mesto koje treba da bude minirano.

Saznajemo da su sve aktivnosti obustavljene nakon nesreće koja se dogodila manje od 24 sata pošto je ministar rudarstva Aleksandar Antić u Boru rekao da je u kompaniji Ziđin znatno umanjen broj povreda na radu u odnosu na nekadašnji RTB.

(Beta / IstMedia)