Požar u vozu na liniji Majdanpek – Bor – Zaječar

Putnička dizel motorna garnitura, popularna „Šveđanka“, koja je saobraćala na relaciji Majdanpek – Bor – Zaječar, zapalila se jutros oko 8.20 sati u tunelu Šušulajka kod majdanpečkog sela Vlaole.

Hronika

“Žleznice Srbije” saopštile su da je na izlazu iz tunela nedaleko od mesta Šušulajka, u 8.20 sati izbio požar na dizel motornoj garnituri serije 710 (“Šveđanka”), koja je saobraćala iz Zaječara za Majdanpek.

Požar je izbio na donjem delu motora, a ugašen je u 10.30 sati, nakon što je osoblje voza intervenisalo protivpožarnim aparatima, navodi se u saopštenju.

Najpre su upotrebljeni protivpožarni aparati iz same garniture, a zatim su dodatni aparati stigli i pomoćnim vozom iz Zaječara, unutrašnjost i upravljačnica garniture nisu bili oštećeni.

“U vozu je bilo petnaestak putnika, koji su brzo napustili voz. a većina od njih odmah se uputila se svojim kućama u Vlaolu, dok su ostali sačekali autobus za Majdanpek”, navodi se u saopštenju.

Oko 11.45 sati garnitura je vraćena u stanicu Vlaole, a zbog ovog požara otkazan je jedan putnički lokalni voz na relaciji Majdanpek – Zaječar.

Stručne službe srpskih železnica nakon analiza utvrdiće uzroke ovog požara na dizel motornoj garnituri, dodaje se u saopštenju.

Načelnik Odlenja za vanredne situacije u Boru Miodrag Marković izjavio je Tanjugu da su u gašenju vatre učestvovala dva vatrogasna vozila.

On je podvukao da su mašinovođa i radnici na vozu, uz pomoć priručnih aparata, već počeli da gase požar i pre polaska tih vozila na mesto intervencije.

“Nije bilo ništa dramatično, a najvažnije je da je sprečena veća materijalna šteta i da nije bilo povređenih”, rekao je Marković.

(Tanjug / Bor030)