Požar u Boru: Izgoreo stan u ulici Nikole Pašića [FOTO/VIDEO]

Vatrena stihija zahvatila je noćas jedan od porodičnih stanova na prvom spratu zgrade 24 u ulici Nikole Pašića u Boru.

Foto: © Ivan Mitrović / www.bor030.net

U požaru koji je izbio oko pola sata posle ponoći nije bilo povređenih, dok si četiri osobe dobile medicinsku pomoć zbog udisanja dima.

Načinjena je velika materijalna šteta. Plamen je u potpunosti progutao jedan stan dok je čitava zgrada ispunjena dimom i neprijatnim mirisom paljevine.

Foto: © Ivan Mitrović / www.bor030.net

U trenutku izbijanja požara u zapaljenom stanu nalazilo se dvoje dece i jedna ženska osoba, oni su evakuisani, kao i još pet komšija.

Intervencijom dve vatrogasno-spasilačke ekipe izbegnuta je veća tragedija jer su se u višespratnoj zgradi zahvaćenoj plamenom nalazila deca i starije osobe.

Vatrena stihija se brzo širila i postojala je opasnost da se proširi i na susedne stanove.

Foto: © Ivan Mitrović / www.bor030.net

Pored vatrogasaca na licu mesta intervenisale su ekipe policije i hitne pomoći.

Vatrogasci se probijali među parkiranim vozilima, hidranti ne rade, protivpožarnih aparata i creva nema

Da je nivo svesti o opasnostima u našem narodu jako nizak svedoči noćašnja situacija. Vatrosci – spasioci su se jedva probili vozilom do ulaza zgrade u plamenu jer je parkiranim automobilima bio blokiran evakucioni prolaz.

Kao i u većini stambenih zgrada u Boru hidrantska mreža nije funkcionisala, dok protivpožarnih creva i aparata u zgradi nije bilo.

Ispravna vatrogasna sredstva u javnom prostoru možda ne bi sprečila požar, ali bi svakako pomogla i ubrzala gašenje vatre.