Požar ugrozio garže u naselju Sunce

Požar koji je izbio sinoć oko 20 časova na divljoj deponiji u naselju Sunce zapretio je da zahvati kompleks garaža u ovom naselju i nanese veliku materijalnu štetu.

požar naselje sunca

Požar je izbio sinoć oko 20 časova ispod kompleksa garaža u ovom naselju, na divljoj deponiji koja se vać godinama nalazi na tom mestu. Zbog suve trave i lako zapaljivog otpada, koji se nalazi na toj deponiji, plamen se brzo i lako rasplamtao, a jak vetar koji je u tim trenucima duvao u Boru doprineo je tome da požar krene da se širi prema garažama.

Zidovi garaža su masni od ulja raznih zapaljivih tečnosti, a u samim garažama se skoro uvek nalaze lako zapaljivi materijali. Ovo nije prvi put da se ova deponija zapalila i prava je sreća da do sada nije bilo veće štete i, ne daj Bože, žrtava. Više puta smo apelovali da se deponija ukloni, ali verovatno zbog nepristupačnog terena i nekih nesavesnih vlasnika garaža to se još nije desilo“, izneli su sinoć svoje bojazni okupljeni vlasnici garaža.

Požar je brzom intervencijom vatrogasne jedinice ugašen i, pored jakog vetra koji je otežavao gašenje, sprečena je eventualna materijalna šteta, a pripadnici vatrogasne službe apeluju da se strogo povede računa na koji način i na kojim mestima se žar i pepeo izbacuje iz peći kojima se većina garaža u ovom komleksu greje i na taj način spreči ponavljane ovakvih nemilih i krajnje opasnih situacija.