Poziv upravnicima stambenih zajednica u Boru da se prijave za Program poboljšanja energetske efikasnosti

Javno komunalno preduzeće za stambene usluge u Boru uputilo je poziv upravnicima stambenih zajednica koje su priključene  na sistem daljinskog grejanja JКP „Toplana“ da se prijave za Program poboljšanja energetske efikasnosti stambenih zgrada.

Prijavljivanje za Program poboljšanja energetske efikasnosti stambenih zgrada traje do 10. oktobra, a vrši se popunjavanjem obrasca „Pismo o nameri“ koji se, potom predaje u pisarnicu JКP za stambene usluge „Bor“.

Ciljevi ovog programa, navode u ovom preduzeću su smanjenje troškova grejanja, podizanje kvaliteta usluga grejanja, obnovljene i lepše i bezbednije fasade, kao i smanjenje zagađenja vazduha u gradu.

“U sklopu uređenja fasada, osim termoizolacije zidova, vršiće se i sanacija krova, fasadne limarije, svetlarnika i slično. Troškovi Programa pokrivaće se ušedama na grejanju nakon završene obnove zgrada, odnosno poboljšanja njihove energetske efikasnosti, tako da stanari neće imati uvećane račune u odnosu na one koje bi plaćali da nisu učestvovali u projektu”, navodi se u saopštenju JКP za stambene usluge „Bor“.

Inače, program se sprovodi u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Fonda za obnovu grada i životnu sredinu (CREATE).