Pozorišna predstava „Plastika“ pred borskom publikom [NAJAVA]

U organizaciji ustanove Centar za kulturu opštine Bor novi komad Stevana Koprivice „Plastika“ u produkciji „FaVi teatra“ biće izveden 10. februara 2015. godine u sali Muzičke škole u Boru u 20 sati.

plastika1

Uloge tumače glumice Narodnog pozorišta u Beogradu Nela Mihajlović i Suzana Petričević, koja i režira predstavu koja je spoj komedije i drame iz savremenog života.

Prema rečima autora, „Plastika“ je pisana namenski za dve dobre glumice, a draž je što likovi nisu stereotipi: ni domaćice, ni heroine, ni paćenice, ni splavaruše.

Ovo je komad o ženama koje su se pobunile ne pristajući na konvencije i odupirući se stereotipima. Oba ženska lika su sredovečne žene, jedna udovica i jedna novinarka. Sreću se u teretani u koju odlaze dok čekaju plastičnu operaciju u nameri da se podmlade i ponovo pokušaju da nešto učine u svojim životima. U pitanju su dva suprotna karaktera, dve naočigled obične, ali uzbudljive sudbine kroz koje se prelamaju smešne i bolne odrednice vremena u kojem živimo. Ishod njihovog susreta je neizvestan, kao i njihovi životi.

Cena ulaznice je 500 dinara, a one se mogu kupiti na blagajni bioskopa „Zvezda“ od 15. januara. Rezervacije karata moguće je izvršiti do 6. februara 2015. godine, a sve informacije mogu se dobiti pozivom na telefone: 030/421-259 i 064/861-97-48 od 9 do 16 sati.