Pozorišna predstava „Pozovi M radi užitka“ oduševila borsku publiku [FOTO]

Sinoć je u sali borskog bioskopa „Zvezda“ najpre upriličen susret pisca Mirjane Bobić Mojsilović sa publikom, a potom je pred mnogobrojnim Boranima odigran komad „Pozovi M radi užitka“ Zvezdara teatra, koji je rađena prema tekstu ove popularne autorka. 

pozovi-m-radi-užitka

U holu bioskopa „Zvezda“, pred sam početak predstave, publiku je dočekalo nasmejano lice autorke Mirjane Bobić Mojsilović, koja je, između ostalog, ovoga puta Boranima predstavila svoju knjigu „Glad“, a korice ove, kao i svih ostalih njenih knjiga, ilustrovane su slikama ove umetnice.

„Svako gostovanje ove predstave ja iskoristim da napravim malu promociju knjiga, ne samo mojih, već svih knjiga, da skrenem pažnju publici na značaj čitanja, jer je, po mom dubokom uverenju, knjiga najdelotvorniji, najgenijalniji i najjeftiniji način da poboljšamo svoje živote, bez obzira na to da li ih pišemo ili samo čitamo“, rekla je za naš portal ova autorka.

Nakon susreta sa piscem, usledila je pozorišna predstava „Pozovi M radi užitka“, rađena prema romanu i u režiji Mirjane Bobić Mojsilović.

U pitanju je tragikomična priča o umetnicima u tranziciji, o dvema glumicama i jednom piscu, koji su primorani da se snalaze na razne načine i izbore za sopstvenu egzistenciju. U tom svom dovijanju da pronađu način da prežive ova teška vremena oni i u tim poslovima koje smatraju ponižavajućim koriste svoja znanja i umeća, ali, ipak, osećaju se poraženo, jer su snovi jedno, a surova realnost nešto sasvim drugo.

Glumački trio koji čine Snežana Savić, Katarina Žutić i Ivan Jevtović izmamili su sinoć osmehe i buran aplauz Boranima, koji se, pre već ustaljenoj tradiciji, raduju prikazivanju svake pozorišne predstave.

[AFG_gallery id=’32’]