Prajd festival iduće godine u Zaječaru

1
33

Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara i republički poslanik ispred Srpske napredne stranke (SNS), najavio je danas da će “Prajd festival” iduće godine biti održan u gradu na Timoku.
zastava-duginih-boja

Mirković je pred članovima Odbora za ljudska prava i evropske integracije u Skupštini Srbije rekao da podržava pravo na različitos iako nema iste stavove kao pripadnici LGBT populacije.

“Poštujem pravo na različitost, nemam iste stavove, nemam isto seksualno opredeljenje, ali želim da poštujem svakog građanina ove Srbije na onaj način na koji se poštujem ja i poštuju i moja deca”, rekao je Mirković.

On je najavio da će Zaječar biti spreman da iduće godine organizuje “festival ponosa”, na kome će pokazati šta znači suživot sa pripadnicima LGBT populacije.

“Zaječar, kao grad koji ima najveći festival rok muzike skoro pedeset godina, biće spreman da izađe u susret i napravi “Prajd festival” iduće godine, te da na tom festivalu sa pripadnicima LGBT populacije i organizatorima pokažemo šta znači zajednički život”, iskao je Mirković.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here