Praznična čestitka Long Jia, generalnog direktora kompanije ZiJin Copper Bor

13
3069

Generalni direktor kompanije ZiJin Copper Bor (nekadašnjeg RTB-a) Long Ji uputio je danas radnicima i građanima Bora prazničnu čestitku. 

Long Ji / Foto: Lj. Aleksić (www.kolektiv.co.rs)

Čestitku objavljenu na sajtu lista Kolektiv prenosimo u celosti:

Drage kolege,

Borska industrija bakra ima istoriju dugu preko sto godina, iskusila je i uspone i padove, i nije bilo nimalo lako da se održi do danas. Verujem i da su svi ispunjeni dubokim emocijama prema kompaniji.

Želeo bih da se posebno zahvalim za podršku koju je ovom preduzeću dala Vlada Republike Srbije, da se zahvalim svim zaposlenima na uloženom trudu, kao i gospodinu Blagoju Spaskovskom koji je dugo godina radio kao direktor kompanije.

Svi znate da se vlasnik RTB-a Bor promenio i da je od državne kompanije Republike Srbije postala kinesko-srpska udružena kompanija. Promenjeno je i ime kompanije, koja se sada zove ZiJin Bor Copper DOO Bor.

Međutim, naš pozitivan stav i želja za uspešnim razvojem se nisu promenili. Nije promenjen naš vredan i odgovoran duh prema poslu, niti je promenjena naša potraga za dobrim životom. Mi se sada ne delimo na ljude iz Kine i ljude iz Srbije, mi smo svi ljudi iz borske industrije bakra.

Verujem da, ukoliko održimo našu ljubav prema Boru i borskoj proizvodnji bakra, uz veliku podršku članova društva i pod vođstvom Nadzornog odbora, i ukoliko budemo vredni, sigurno možemo da se razvijamo u pravcu dostizanja zajedničkog cilja – uspeha.

U svoje ime, kao i u ime svih svojih kolega, poželeo bih svoj našoj braći i sestrama srećne praznike. Želim da se uspešno razvijate na ličnim poljima, želim vam puno zdravlja, sreće i što više lepih trenutaka sa svojim bližnjima, a uz to da ostvarite i poslovni uspeh.

Srećna Nova godina, srećan Božić i srećna Srpska nova godina!

Long Ji

(Kolektiv)

13 KOMENTARA

 1. Hvala poštovani generalni direktore gospodine Ji. Uzvracamo Vam najsrdačnije čestitke u dubokom uverenju da ce ovo novo partnerstvo i nova kompanija Zijin Bor Cooper DOO Bor ,u potpunom skladu sa principima i praksama savremenog drustveno odgovornog kompamnijskog poslovanja ,dati novi i snazan doprinos preporodu rudarstva i metalurgije u Boru,kao i novom i snaznom oporavku, prosperitetu i razvoju Grada Bora,Borskog okruga,Timocke krajine, Istocne Srbije i Republike Srbije u citavom nizu ekonomskih,privrednih, socijalnih i drugih sektora. Posebno verujemo u najsnazniju podrsku nove zajednicke kompanije Zijin Bor Cooper DOO Bor i Vas licno kao njenog prvog stratega najbrzoj mogucoj realizaciji Multimodalnog koridora -Istok (Crnomorskog koridora), mulmodalnog transkontinentalnog saobracajnog koridora koji obuhvata drumski, zeleeznicki,recni i intermodalni saobracaj, i povezuje čitavu Evropu od Atlantika do Crnog mora, i interkontinentalnog koridora koji povezuje Evropu i Aziju. Zelimo Vam uspesan rad ,prijatan i lep boravak i zivot u Boru i Srbiji i srecnu Novu 2019. godinu. Srećno.

 2. Generalni direktor kompanije ZiJin Copper Bor (doskorašnjeg RTB-a, kog je na žalost Srbija izgubila) Long Ji uputio je danas radnicima i građanima Bora prazničnu čestitku. U svoje ime ja mu se zahvaljujem i želim mu srećnu našu , a kada dođe i Kinesku Novu godinu, puno zdravlja i sreće njemu i firmi koju zastupa. Takođe želim mu da nesebično prihvati našu pomoć i saradnju. Kada sazna gde je, pod uslovom da ne podpadne pod uticajem Spaskovskog, biće zadovoljan saradnjom i komunikacijom sa boranima. U to ime želim mu puno uspeha, zdravlja i sreće u Novoj Srpskoj godini, a kada dođe vreme i u Kineskoj Novoj godini. Dobro došli vaša ekselencijo direktore Long Ji.

 3. Dragi Borani Dr Milanče Mitovski ,Nenad C, branko …. nisam očekivao da ste toliko naivni da ne kažem glupi. Državno se bogastvo ne prodaje pogotovo RTB Bor. Samo debili i SNS smrsdovi mogu da se raduju rasprodaji srbskih dobara . Vi navedeni Borani ste jedni ili drugu navedeni.

 4. .Radost,tuga,sreca,SNS…???
  Nekima bas nikako i nikada iz prvog pokusaja ne ide da spoje citanje i razumevanje ….Ali nista strasno.. Treba samo da i dalje budu uporni i uvek pokusavaju ponovo….pa ponovo ..pa ponovo ..pa iz troskoka.. I nema zurbe imaju celu ovu 2019.pred sobom.. manje 9 minuta..😂😂😂

 5. hvala direktoru na lepim zeljama nadam se da ce dovesti neke stvari u red i zaustaviti javasluk i korupciju u rtb-u i sprovesti pravdu ukloniti bahate direktore koji rade sta hoce i nadam se dace se njegovim dolaskom resiti moj problem oko stana starom dvanajest godina voleo bih da porazgovaram sa direktorom ili njegovim poimocnikom

 6. Jedna nepravda je učinjena prema RTB Bor, jer se to ime, kao pojam jedna od vodećih privrednih sistema u SFRJ, kojinakon bitisanja više od sto godina, sada je izgubio svoje ime i identitet. RTB Bor, koji je gradio celu Srbiju i šire sada vlasti ga poistovetili sa nezajažljivim Spaskovskim. Ime RTB Bor morao je da bude na neki način uključen u nazivu sadašnje kineske firme, mada Srbija ima 37% kapitala u vlasništvu, Zijin-Copper-Bor. Zamolio bih Vučića da, na neki način, vrati u nekom delu u nazivu i RTB Bor.

 7. U prethodnim godinama ovde na ovom Portalu 030, vise desetina puta od nekog vecitog i nevidjeno dosadnog smaraca iz 🚞 ..je napisano …da gradsko naselje u Opstini Bor i borska rudarska kompanija ( i stara i nova ) … NISU JEDNO TE ISTO … NI FORMALNO,NI REALNO,NI SUSTINSKI… I da ZATO tadasnje gradsko naselje Bor MORA da POSTANE GRAD Bor…… I TO mnogi kockoglavi, na jedan isti šablon pravljeni i naravno uvek ,,sveznajuci,, i banalno agresivni lokalni tupani i primitivci ,koji jedino sto znaju je da milion puta pricaju i budjave ,prastare i iste mantre….nikada nisu umogli da shvate …. Niti su TO razumeli….Sada ce im TO u najkracem roku postati veoma razumljivo .Tacka. Jedino ,bilo bi bilo pristojno da SADA vise ne zaglupljuju nas ostale svojim cuvenim emitovanjem ,,znanja,, ,,iskustva,, i,,mudrosti ,, ..
  Jer SADA je najpotrebnije da Borani potpuno razumeju da buducnost Grada Bora u daleko najvecoj meri zavisi od njih samih. A o rudarskoj kompaniji i njenom interesu ima ko da brine. Znaci mnogi Borani moraju da RAZUMEJU da njihova poznata gluvonemost i glumljenje ,,nojeva sa glavom u pesku,, po pitanju vitalnih interesa GRADA Bora …vise nije najbezbednija a samim time odmah i daleko najbolja njihova licna opcija… Jer Bor je sada GRAD Bor …A svaki grad trazi GRADJANE …..
  A ne ponizne,potuljene i neverne podanike…a ni nojeve 😀 Inace je obicna rupa. I to je TA jedina i teska istina. Teska kao 🚞. Ali.. samo ono sto je tesko… stvarno i vredi.. Zar ne..😄

 8. P.S….Naravno.. napisano nema nikakve veze sa gornjim predlogom dr Miggyy-a o dopuni imena nove kompanije…koje je vise emotivno licno pitanje.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime