Praznična euforija kreće: Vreme je za jelku

Jelka kao obavezan detalj u svakoj kući pred novogodišnje praznike unosi toplinu, a kićenje je ritual koji se ponavlja svake godine sa osmehom na licu. Bilo da je vaš izbor prirodna jelka sa busenom ili bez, ili pak veštačka, sigurni smo da će zauzeti posebno mesto u vašem domu.

novogodisnja-jelka

U radsadniku “Selište”-Srbijašume kažu da su pojedinačne kupovine novogodišnjih jelki već počele.

Prošlogodišnja cena nije menjana, pa za drvo sa busenom treba izdvojiti od 700 do 1300 dinara, a bez busena od 500 do 2000 dinara, u zavisnosti od veličine.

Jedina izmena je da ove godine nema prodaje pri Upravi Srbijašume u Boru već samo na rasadniku.

Oni koji odluče da svoj dom za Novu godinu obogate prirodnom jelkom, istu mogu kupiti na rasadniku svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Takođe treba imati na umu da su prirodne jelke lepše, mirišljave i da podsećaju na detinjstvo, ali i zahtevne. Traju kraće, treba ih zalivati i pažljivo kititi,  jer ako se slučajno polomi jedna grančica brže će se osušiti.

Ukoliko ove godine kupite jelku sa busenom, posle praznika možete je posaditi u svom dvorištu. U tom slučaju pažljivo odaberite mesto za sadnju, budući da ona za koju godinu izrasti u visoko drvo, pa je nemojte saditi suviše blizu stambenih objekata.