Praznik sporta i prijateljstva: Borske rukometašice sparingovale reprezentaciji Kine [FOTO]

Grad Bor i Ženski juniorski klub Bor RTB bili su u subotu domaćini reprezentaciji Narodne republike Kine, koja je na pripremama u našoj zemlji. Rezultatom 22:36 (14:19) zasluženo su pobedile gošće iz najmnogoljudnije zemlje sveta.

Borska publika imala je priliku da prisustvuje pravom prazniku sporta i prijateljstva, kakav u „gradu bakra“ odavno nije viđen.

Ceo spektakl je priređen zahvaljući kineskoj kompaniji ZiJin, koja je od nedavno vlasnik nekadašnjeg Rudarsko-topioničarskog basena Bor i borske Rakite.

„Prvi put u 65 godina dugoj istoriji ženskog rukometa u Boru ugostili smo jednu reprezentaciju, i to reprezentaciju prijateljske Kine. Za nas je ovo veliko dešavanje zbog svih dobrih odnosa koje mi kao grad imamo sa Kinom kroz ZiJin, ali i za Republiku Srbiju. Zahvalio bih se Ženskom juniorskom klubu Bor i ljudima koji su imali energiju i entuzijam da sve ovo organizuju“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Pripreme reprezentacije Narodne republike Kine u Srbiji odvijaju se pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Srbije, a u planu je da tokom desetak dana boravka u našoj zemlji odigraju mečeve sa najjačim domaćim ekipama.

Iako je u ovakvim mečevima rezutat u drugom planu, utakmica je došla u pripremnom periodu za obe ekipe, pa se vodila prava takmičarska borba. Do pobede je zasluženo došla reprezentacija Kine, ali su i Boranke imale svoje dobre trenutke.

„Mi smo zaista igrali izvanredno, suprotstaviti se ovakvoj reprezentaciji u dobrom delu meča za nas je veliki uspeh. Otvorili smo utakmicu odlično, bili smo u egalu sa njima u prvih dvadesetak minuta, da bi tek na pri kraju poluvremena malo pali. U drugom poluvremenu smo pružali dobar otpor, igrali smo na granicama naših mogućnosti. Reprezentacija Kine je skup vrhunskih igračica fizički dominantnijih od nas. Mi u svakom slučaju sa velikim optimizmom možemo da očekujemo ono što nam predstoji u nastavku prvenstva. Sledeće nedelje igramo bitnu utakmicu protiv Voždovca u Beogradu za koju se spremamo. Moram da kažem da mi je drago što je bilo dosta publike, izvanredno navijanje i odlična podrška, zaista je bio pravi rukometni spektakl“, izjavio je Zoran Barbulović, trener ŽJRK Bor RTB.