Prebacivao školski i novac roditelja na svoje tekuće račune?

1
2489

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneli su krivičnu prijavu protiv zaposlenog u Osnovnoj školi “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu kod Negotina zbog sumnje da je na svoje račune prebacivao školski novac.

Kako se navodi u saoštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, zaposleni u Osnovnoj školi “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu, sumnjiči se da je tokom 2015, 2016. i 2017. godine nizom nezakonitih prenosa novčanih sredstava sa žiro-računa škole i sa računa za roditeljski dinar na svoje privatne tekuće račune preneo oko 250.000 dinara.

Protiv njega je podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

1 KOMENTAR

  1. Kada će doći na red direktorka Jelena Stanković, podneta krivična prijava na sumnju zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje dnevnika. Toliko je teško proveriti u Trezoru na čije ima je uplaćena plata, puna norma, za rad u produženom boravku 2014. Da li je moguće da je uplaćeno na ime koleginice koja je dobila otkaz?

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here